Op zaterdag 21 oktober organiseert de HCC Commodore Club, een unieke landelijke Retro Game en Computerdag in het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssen van 10:00 tot 16:00 uur.

Er zullen op deze dag een grote collectie van rariteiten, spelcomputers en “gewone” computers te zien en bewonderen zal zijn. Er wordt aan deze dag deelgenomen door diverse Nederlandse (Spel)computermusea, retrogroepen en particuliere verzamelaars. Zo zijn er bijvoorbeeld Atari, Sega, Sony, Commodore, Nintendo, Vectrex en MSX computers. Maar ook allerlei gekke exotische merken en heel bijzondere verzamelaars objecten zullen getoond en gedemonstreerd worden. Leuk is dat bezoekers de mogelijkheid krijgen zelf Retro games te komen spelen. Hiervoor zijn een behoorlijk aantal antieke, maar ook nieuwere, computers beschikbaar. Space Invaders of Donkey Kong spelen op een computer van 25 jaar oud. Op deze manier willen we een soort levend museum creeëren!

Voor geïnteresseerden is deze dag dé kans om een stuk game en (spel)computer historie te komen bekijken. Er zullen dan ook enkele zeer zeldzame “stukken” tentoongesteld worden. Sonmmige aanwezige computers vertegenwoordigen een verzamelaarswaarde van enkele duizenden euro's. Wat er zoal te zien zal zijn is te bekijken op onze website: http://commodore-gg.hobby.nl/ Klik op de blauwe retrodag banner. De toegang is gratis!