De MSX-Vriendenclub Mariënberg organiseert een clubdag met MSX-veiling

De MSX-Vriendenclub Mariënberg (M.V.M.) bestaat al 15 jaar en ze is de

Grootste M.S.X. club van Nederland.

Iedere tweede zaterdag van de maand houden ze een clubdag in Buurthuis ‘De Grendel’

aan de W. Hentostraat 17 in Mariënberg. De toegang is altijd GRATIS en iedereen

is van harte welkom.

Op deze dagen komen alle oude MSX-computers weer tevoorschijn en herleven de oude tijden weer. Vele bezoekers, van jong tot oud, weten dan ook deze plek te vinden.

Wat wordt er zoal gedaan op deze clubdagen?

Het uitwisselen van kennis en ervaringen, het geven van demonstraties, het spelen van games, programmeren, muziek maken, een eigen clubblad, enz. Iedere clubdag is er ook iemand aanwezig die de eventuele defect geraakte MSX-computers met de daarbij behorende hardware repareert en indien mogelijk voorziet van uitbreidingen. Dit is erg interessant om te zien en niet te vergelijken met de huidige PC-reparaties. Dit is een stukje vakwerk, waarbij iedereen kan meekijken.

Zaterdag 14 februari 2009 is er een extra activiteit, namelijk een MSX-veiling.

Deze jaarlijkse veiling trekt ieder jaar weer vele bezoekers uit het hele land.

Heeft u overtollig MSX-materiaal of bent u op zoek naar koopjes, dan is een bezoek aan de club zeker de moeite waard.

De clubdag begint om 10.00 u, waarna meteen de veilingstukken ingeleverd kunnen worden.

Iedereen kan nu rustig de items bekijken.

De veiling zelf zal rond 12.00 u beginnen. De opbrengst is geheel voor de verkoper. Op onze website staat nog meer informatie; http://www.m-v-m.nl

Tot slot is er ook aan de inwendige mens gedacht waardoor het dus niet noodzakelijk is om eigen eten en drinken mee te nemen. De club runt in eigen beheer de keuken.

De organisatie van deze clubdag is al jaren in handen van Gré Poortman. Voor meer info kun je bellen naar; 0546-673103, of mailen naar gpoortman@home.nl

Ook voor meer info 0229 270618 (B. Kornalijnslijper) email: kornalijnslijper@quicknet.nl

Retro-computers zijn helemaal HOT op dit moment.

Op diverse plaatsen in Nederland worden Retro-dagen georganiseerd en de lokale omroepen springen daar op in om er een verslag over te maken.

14 Februari is er een speciale dag waar mensen vanuit het hele land naar Mariënberg toe komen, verzamelaars en gebruikers. Ook mensen die hun oude computer niet willen weggooien, vanwege mooie herinneringen, nemen de spullen mee om er voor te zorgen dat de computer op een goede plaats terecht komt.